Kennisbank Flexteksten

Linkbuilding klinkt je misschien in de oren als een moeilijke term. Maar linkbuilding is echt essentieel voor je website. Dit komt omdat door middel van SEO gebruik wordt gemaakt van linkbuilding om te werken aan je online vindbaarheid. Linkbuilding is het verzamelen van relevante linkjes van andere webpagina’s die er voor zorgen dat mensen op jouw website terecht komen.

Wanneer je gaat starten met linkbuilding is het verstandig je eerst even goed in dit fenomeen te verdiepen. Het is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het moet doen. Je kunt niet zomaar lukraak allerlei links in je tekst gaan gooien. Dus het is van groot belang dat je relevante links verzamelt voor jouw tekst.

BIj het verzamelen van links zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zo moet je goed checken of de website die naar jouw website linkt geautoriseerd is. Zorg er voor dat je dit goed gecheckt hebt alvorens je dit doet. Daarnaast is het belangrijk om er voor te zorgen dat de link relevant is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de link iets aangeeft wat je niet op jouw site hebt.

Ook is het belangrijk om de link niet apart neer te zetten op een site. Dit komt omdat mensen dat zien als reclame en dus als spam. Op spam wordt niet geklikt. Waar wél op geklikt wordt zijn woorden ín je tekst. Deze worden veel vaker aangeklikt omdat het in een context staat en de lezer verwacht zo meer info te krijgen.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *