Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Je concurrent als grootste inspiratiebron?

Voor mij zijn concurrenten altijd mijn grootste inspiratiebron geweest. Je weet namelijk aan de hand van je concurrentie precies welke weg je moet bevaren om op te vallen. Er zijn tal van voorbeelden te noemen, echter kijk ik altijd vanuit de positie wat er al is en wat ik verder kan bouwen. Ik versterk liever wat al succesvol is en bouw uit dan dat ik mij focus op wat nog moet groeien. Het is voor mij een manier van succes en gedrevenheid.  

Eigenlijk bezoek ik elke dag wel een van mijn concurrenten. Niet om te spieken maar vooral om er goed van te leren. Je zal op mijn website absoluut geen piraterij vinden. Wat ik schrijf is uniek en komt alleen tot stand dankzij het goed in het oog houden van concurrenten. Het zorgt in mijn geval voor de nodige inspiratie. Een beetje vergelijkbaar met een heerlijk goede kop koffie. 

Ik vind het altijd ontzettend leuk om een concurrent te bezoeken en eigenlijk zie ik de website of mijn concurrent niet als concurrent. Ik ben gewoon van mening dat Iedereen zijn eigen klanten en business heeft. Daar vertel ik je meer over in dit artikel. 

Waarom zie jij een bedrijf of website als concurrentie? 

Wanneer een ander de zelfde artikelen verkoopt of diensten aanbied zien we dit al snel als concurrentie. Maar wat maakt iets tot concurrentie. Daarover zijn de meningen verschillend. Wanneer je het aan mij vraagt is een concurrent iemand die de strijd met je zal aangaan. Je kunt denken aan de glazenwassers. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen plekje in de markt. Als je daar tussen wilt komen moet je veel lef en doorzettingsvermogen hebben. 

Wat kun je doen om je concurrent voor te blijven? 

Het is dus zaak dat je een concurrent voor kunt blijven. Alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat jij je doelen kan behalen. Maar zo eenvoudig is dat absoluut niet. Om een concurrent voor te blijven moet je namelijk een lange adem hebben en de perfecte diensten aanbieden.

Maar jezelf niet aan je concurrent meten is de belangrijkste zaak. Omdat je uiteindelijk uniek bent. Gebruik je concurrentie dus alleen als inspiratiebron. 

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *