In 5 stappen succesvol met affiliate marketing.

In 5 stappen succesvol met affiliate marketing.

Leestijd 9 Minuten.

Wil je ook succesvol met affiliate marketing aan de slag? Dan ben je niet de enige. Maar wel de enige die op zoek is naar gerichte informatie. Want dat is essentieel wanneer je kiest om met affiliate marketing te beginnen.

De enige of beste manier om succesvol met affiliate marketing te starten is voor iedereen anders. Maar er is wel een manier om succesvol te worden. Door goede content schrijven bijvoorbeeld. Of je te richten op een specifiek onderwerp. Aan de hand daarvan kun je dus veel geld verdienen. De beste tips en trucs die mij hebben geholpen lees je op deze pagina terug. Zodat je snel, doeltreffend en succesvol aan de slag kunt. 


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Wat je niet moet vergeten als je aan de slag gaat is dat je bij affiliate marketing voor klanten aan het schrijven bent. Er moet dus een zekere mate van vertrouwen in je schrijven zitten. Laten wij deze stappen eens verder bespreken.

Wil je trouwens meer weten over affiliate marketing? Dan kun je altijd mijn ebook kopen voor een bedrag van slechts 10 euro. Deze neemt je mee in de wereld van affiliate marketing en helpt je een goede WordPress affiliate marketing website op te zetten.

1. Schrijf langere teksten voor je website.

Schrijf langere teksten voor je website.

Wanneer je er voor wil zorgen dat de zoekmachines jouw site vinden, moet je goed letten op de manier waarop je je teksten schrijft. Als je enkel korte teksten op je website plaatst, kunnen zoekmachines je minder snel vinden. Dit komt simpelweg omdat je content te weinig is. Hoe meer tekst, hoe sneller zoekmachines jouw website kunnen bereiken. Maak je tekst dus langer en hou een actieve schrijfstijl aan. 

Bij een affiliate marketing website komt dus veel schrijfwerk kijken. Het is een van de redenen dat veel mensen dit uit handen geven aan een tekstschrijver. Een tekstschrijver weet als geen ander jouw verhaal, onderwerp of producten te verwoorden. Maar weet ook hoe je een doelgroep aanspreekt en betekenis geeft aan de woorden. 

Ik schrijf zelf iedere dag nieuwe artikelen voor affiliate marketing websites en blogs. De teksten zijn ieder uniek, doeltreffend en hebben een hoge overtuiging waarde. Maar als je pas bent begonnen is het natuurlijk een goede keuze als je de teksten eerst zelf gaat schrijven. Het kost immers veel geld om het schrijfwerk aan een freelance tekstschrijver uit te besteden. 

2. Beperk je tot een specifiek onderwerp.

Beperk je tot een specifiek onderwerp.

Naast dat je er voor moet zorgen dat je teksten niet te kort zijn, is ook het onderwerp heel erg belangrijk. Je moet altijd kiezen voor een specifiek onderwerp. Dit komt omdat je aan de ene kant je lezer wilt vasthouden en aan de andere kant, zoekmachines sneller aanslaan op jouw tekst. Dit is simpelweg omdat er bepaalde woorden vaker in voor komen. 

Een veelgemaakte fout is te snel willen uitbreiden. Maar beperk je echt tot wat er toe doet en waar je bezoekers naar op zoek zijn. Je hebt hierdoor veel sneller succes en ook bij Google zal je website het beter doen dan wanneer je heel veel informatie schrijft over een diversiteit aan onderwerpen.

Een goede tip is om een lijstje te maken met vragen die je over een specifiek onderwerp hebt. Aan de hand van dit lijstje kun je goede kwaliteit content schrijven. Maak van elke vraag bijvoorbeeld een blog artikel. Zorg er ook voor dat je het artikel uitschrijft. Dus echt kwaliteit content schrijft. Waar je bezoekers dus echt mee geholpen zijn. 

Een gemiddeld blog telt altijd meer dan 600 woorden. Maar wanneer je het echt goed wilt doen ga je altijd uit naar de 1000 woorden aan tekst. Hoewel dit natuurlijk ook een beetje afhankelijk is van wat je in een artikel schrijft. Wanneer een artikel met 300 woorden klaar is kun je er nog wel 700 bij verzinnen maar hebben die woorden weinig waarde.

3. Schrijf voor je daadwerkelijke klant.

Schrijf voor je daadwerkelijke klant.

Een tekst kan je natuurlijk op verschillende manieren schrijven. Je kan bijvoorbeeld een hele algemene tekst over je product plaatsen. Maar wanneer je dit doet zullen er een hoop potentiële klanten afhaken. Dit is omdat je hen op dat moment niet aanspreekt. Schrijf dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Wie is je klant? En wat wil je klant. Zorg ervoor dat zij antwoord krijgen op hun vraag en uiteindelijk over gaan tot het kopen van het product. 

Het meest typerende aan een goede tekst binnen affiliate marketing is de oplossing. Een goede tekst komt namelijk altijd met een passende oplossing voor een probleem of een goed antwoord op een vraag.

Je schrijft dus echt voor bezoekers die ergens naar op zoek zijn of een vraag hebben. Dit kan echt van alles zijn. Dit is waarom je in de voorgaande stap 2 een lijstje moest maken met al de vragen die je hebt. Jij bent namelijk niet de enige die op zoek is naar antwoord op een vraag of oplossing voor een probleem. 

Het verzinnen van vragen is niet lastig. Er zijn tal van basis vragen waarmee je kunt beginnen als je een lijstje maakt. Je kunt denken aan:

  • Wat kan ik met dit product of de dienst?
  • Heb ik het artikel of de dienst echt nodig?
  • Hoeveel kost het om te kopen of gebruik van te maken?
  • Waarom zijn mensen op zoek naar een theedoek?
  • Welke webwinkel is het meest goedkoop?

Je kunt echt van alles verzinnen waardoor je binnen een half uurtje aardig wat materiaal hebt om mee aan de slag te gaan. En tegelijkertijd waarmee je potentiële klanten producten of diensten kunt verkopen.

4. Voel elementen aan een affiliate marketing tekst toe.

Voel elementen aan een affiliate marketing tekst toe.

Elementen zijn ook wel de bouwstenen van jouw website. Je moet ervoor zorgen dat de bezoeker van jouw website duidelijke en voldoende elementen tot hun beschikking hebben. Door je elementen goed en duidelijk in je affiliate marketing tekst toe te voegen, zorg je er voor dat klanten sneller bij de Call-To-Action komen. Hierdoor verhoog je op een simpele manier je conversie en klanten vinden je site fijner te lezen.

Maar ook aan elementen binnen en tekst toevoegen zitten grenzen. Wanneer je een Call-to-action niet op de juiste plek, te vaak of te onopvallend plaatst zal deze weinig tot geen effect hebben. Zorg er daarom voor dat je goede elementen niet te vaak gebruikt binnen teksten.

Hoe vaak je een element kunt gebruiken is ook een beetje afhankelijk van de lengte die een tekst heeft of de informatie en het soort tekst. 

5. Blijf voortdurend investeren in kwaliteit content.

Blijf voortdurend investeren in kwaliteit content.

Het is enorm belangrijk om je eigen website kwalitatief goed te onderhouden. Dit is belangrijk bij je design maar nog meer bij je tekst. Bij affiliate marketing is het enorm belangrijk om er voor te zorgen dat je content goed is en dat je daarin blijft investeren. Hoe meer unieke kwaliteitscontent je hebt, hoe makkelijker klanten jouw website kunnen vinden. Blijf dus vooral doorgaan met het toevoegen van kwalitatief goede content. 

Nu gaat dit artikel vooral over succesvol worden binnen affiliate marketing. Je hebt het al een beetje gemerkt, daar heb je goede content voor nodig.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?