In 5 stappen meer website bezoekers.

In 5 stappen meer website bezoekers.

Leestijd 10 Minuten.

Wie wil er niet meer bezoekers op een website, webwinkel of blog. Dat wil uiteindelijk iedereen wel. Maar hoe krijg je dit voor elkaar. Daarvoor heb ik dit stappenplan meer website bezoekers geschreven. Zodat je een eerste opzetje hebt.

Wanneer je aan de slag gaat met online promotie is het zaak dat je dit niet te overhaast doet. Je moet echt de tijd nemen om alles voor elkaar te maken. Waarbij goede teksten op een website het meest belangrijk zijn. Je kunt denken aan de teksten op je pagina maar ook aan de blog artikelen of product teksten die je online hebt staan. Daarbij is het natuurlijk heel belangrijk om je vooral op je bezoekers te richten. Je kunt je misschien voorstellen dat het heel verleidelijk is voor zoekmachines te schrijven. Maar die zullen je uiteindelijk maar weinig opleveren. Je moet het echt van je bezoekers en klanten hebben.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Wanneer ik kijk naar hoe ik het allemaal aanpak komt dit aardig overeen met dit stappenplan. Waarbij er veel is geleerd vanuit mijn ervaring. Neem de tijd, maak een goed plan en ga aan de slag. 

1. Zorg dat de SEO van je website goed is.

Zorg dat de SEO van je website goed is.

Goede SEO op je website is van cruciaal belang. Als de SEO van je website niet goed is vinden mensen je niet in de zoekmachines en komen er dus heel weinig mensen op jouw website terecht. Doe onderzoek naar welke zoekwoorden mensen gebruiken voor jouw product of dienst en voeg die toe aan je website. Let er hierbij wel op dat je niet al te algemene zoekwoorden gebruikt, dan moet je namelijk tegen een heleboel andere websites opboksen in de zoekmachines. 

Omdat er vaak veel onduidelijk is over SEO wil ik benadrukken dat het niet slechts een ding is. Het heeft zowel te maken met de teksten, website structuur, onderwerp, media dat je op internet gebruik als verlengstuk en de manier hoe je alles klaarmaakt voor zoekmachines. 

Als tekstschrijver merk ik vaak op dat mensen SEO teksten willen en vervolgens verwachten direct een eerste positie te scoren. Omdat de tekst toch is geoptimaliseerd. Maar als het zo eenvoudig was zou iedereen dit natuurlijk doen. Goede SEO heeft dus wat meer om handen dan alleen een zoekmachine geoptimaliseerde tekst die aan de verwachtingen van Google of Bing voldoet.

Daarbij spelen ook leeftijd van een website en alles hieromheen een belangrijke rol. Doe er je voordeel mee en geef groeien, optimaliseren en succes hebben ook de tijd.

2. Meld je website aan bij startpagina’s voor meer website bezoekers.

Meld je website aan bij startpagina’s.

Een handige manier om meer website bezoekers te krijgen is door je website aan te melden bij verschillende startpagina’s. Als mensen dan op de zoekmachines zoeken komen ze uit op een startpagina, op die startpagina staat een link naar jouw website. Mensen klikken daar vervolgens op en komen zo bij jouw website terecht. Dit is een manier om wat extra mensen op jouw pagina te krijgen die vervolgens hopelijk jouw product willen kopen. 

Voor je als een straaljager gaat zoeken naar gerelateerde startpagina’s is er iets dat je moet weten en waarmee je rekening moet houden. De tijd die je moet nemen om aan linkbuilding te doen. Je kunt natuurlijk best een overzicht maken van websites die interessant zijn. Maar zorg er ook voor dat je jouw website niet in een keer zal aanmelden. Ook google zal dit soort praktijken herkennen en dat levert je strafpunten op.

Tegen mijn klanten zeg ik altijd dat linkbuilding voor een lange termijn is. Neem er elke week een aantal uren voor om het goed voor te bereiden en uit te voeren. Lukt je dit niet dan moet je zeker nadenken over uitbesteden.

3. Meld je website aan bij webmaster tools.

Meld je website aan bij webmaster tools.

Webmaster tools is een heel handig hulpmiddel. Webmaster tools vertelt je namelijk onder andere of Google jouw website correct kan indexeren, waar Google denkt dat jouw website over gaat, bij welke zoekopdrachten jouw website in Google gevonden wordt en of er fouten in de code van je website zitten. Heel handig om inzichtelijk te krijgen hoe je ervoor staat bij Google. Met deze gegevens kun je vervolgens verbeteringen aanbrengen om je website nog beter te maken. 

Een goed overzicht is natuurlijk belangrijk. Het weerspiegeld de wijze waarop je website aan het groeien is, waardoor het komt en wat je succes oplevert. Wanneer er iets is dat je veel succes heeft opgeleverd is het goed om hiermee door te gaan. Want door de updates van zoekmachines als google is succes niet altijd vanzelfsprekend. En moet je het blijven bijhouden. 

  • Zorg dat je inzichtelijk hebt welke pagina’s jouw succesfactoren zijn.
  • Ga aan de slag om deze pagina’s en onderwerpen te verbreden.
  • Kies bij voorkeur voor een tekstuele aanpak, nieuwe content dus. 
  • Maak geen jarenplan van het uitbreiden. Maar ga het ook niet te snel doen.

4. Promoot je website op social media.

Promoot je website op social media

Tegenwoordig is social media niet meer uit ons leven weg te denken. Een heel groot gedeelte van de bezoekers van je website zal via social media kanalen komen, mits je daar op de juiste manier promoot. Het is belangrijk om je social media kanalen regelmatig te gebruiken en up to date te houden. Het kan je heel wat nieuwe klanten opleveren om via social media advertenties te plaatsen. 

Buiten de vraag of het iets met SEO te maken heeft (wat wel zo is) blijkt promoten van een website, dienst of bedrijf op social media ook een zeer geliefd onderdeel en de sleutel tot veel meer succes. Gewoon doen, niet afvragen of het goed is voor je SEO en profiteer van het makkelijke bereik dat je hebt.

5. Schrijf voortdurend actueel en krachtig content en krijg meer website bezoekers.

Schrijf voortdurend actueel en krachtig content.

Je wilt dat mensen jou en jouw product onthouden, dat als ze aan het onderwerp van jouw website denken het jouw naam is die door hun hoofd gaat. Dit doe je door regelmatig content te plaatsen en de content zo krachtig te maken dat het blijft hangen. Onderzoek wat je doelgroep wil lezen en haak hierop in met de content die je schrijft. Zo zorg je ervoor dat mensen terugkomen om te kijken wat je hebt geplaatst. 

Ik ga niet staan roepen dat content king is. Maar het komt er toch echt op neer. Dat hoe beter de content is dat je online hebt staan hoe makkelijker je kunt ranken. 

Dacht je dat ik mijn blog voor niets aan het vullen ben met praktische informatie, tips en veel handvatten? Met hetzelfde gemak had ik er een cursus van gemaakt en die aan je verkocht. Maar dan had je mij waarschijnlijk niet gevonden.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leren bloggen & Geld verdienen?
Tijdelijk is het online e-learning programma extra voordelig, slechts 27 euro!!!