In 5 stappen de beste over mij pagina teksten.

In 5 stappen de beste over mij pagina.

Leestijd 9 Minuten.

Lukt het schrijven van de beste over mij pagina je niet? Dan ben je niet de enige die er geen kaas van gegeten heeft. Maar eigenlijk is het schrijven van de over mij pagina helemaal niet lastig. Tenminste, het hoeft niet lastig te zijn. 

Daarom neem ik je in dit stappenplan mee in het schrijven van een basis over mij pagina. Je hebt natuurlijk alle vrijheid om toevoegingen te doen. Dit is meestal het geval wanneer je nu eenmaal aan de slag gaat met de pagina. Zie dit stappenplan als inspiratie jezelf te vinden en de beste over mij pagina te schrijven. 


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


Wanneer je de over mij pagina op de juiste manier schrijft kan het een goede marketing item zijn voor nieuwe klanten. Die mogelijk nieuwsgierig zijn wie er achter de website schuil gaat. 

1. Schrijf een aantrekkelijke over mij pagina titel.

Schrijf een aantrekkelijke titel - over mij pagina

Een aantrekkelijke titel schrijven is van groot belang voor een over mij pagina, het is immers het eerste wat je ziet. Je wilt dat mensen zich interesseren voor wat jij over jezelf te vertellen hebt. Een titel zorgt ervoor dat mensen door willen lezen of juist niet. Bedenk goed wat je wil bereiken met de titel, wat je doelgroep is en op welke manier je die doelgroep het beste kan aanspreken. 

  • Neem de tijd om over de titel na te denken.
  • Bedenk meerdere titels voor je over mij pagina.
  • Zorg voor aansluiting bij wat je wilt vertellen.

2. Schrijf een korte introductie.

Schrijf een korte introductie

Begin met een korte introductie waarin je vertelt wie je bent en wat je doet. Maak dit niet te lang maar hou het juist kort en krachtig. Verdere persoonlijke details over wie je bent en wat je doet en waarom bewaar je voor later in je verhaal. Met een korte introductie bepalen mensen of ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en dus of ze verder lezen of niet.

  • Hou de introductie klein, simpel en concreet.
  • Bewaar inhoudelijke informatie voor later.
  • Maak de lezer met de laatste zin nieuwsgierig.

Denk eraan dat een introductie vaak maar enkele regels van korte zinnen heeft. Je beperkt je dus echt tot wat jij denkt wat belangrijk is om te gaan vertellen.

3. Schrijf een spetterend over mij verhaal.

Schrijf een spetterend over mij verhaal

De over mij pagina is vaak de meest gelezen pagina op een website. Het is een uitgelezen kans om mensen te overtuigen van wie jij bent en wat je te bieden hebt. Zet een pakkend verhaal neer dat mensen onthouden, ze lezen al genoeg dertien in een dozijn verhalen. Die van jou moet opvallen anders zijn mensen je weer vergeten op het moment dat ze de pagina afsluiten. 

  • Maak van wie je bent een avonturenverhaal.
  • Beperk je vooral niet tot leeftijd en hoe je woont.
  • Denk out-of-the-box met je schrijven.

Ben jij een echte avonturier die er graag op uit gaat? Zoek je steeds de uitdaging op als het om sporten gaat of kun jij zingen als de beste? Lijkt mij de moeite waard om te vertellen. Het hoeft echt geen raakvlak met je uiteindelijke doel te hebben. Het gaat er concreet om dat de klant een beeld van je hebt waardoor ze zich betrokken voelen. 

4. Schrijf een aantal voordelen.

Schrijf een aantal voordelen op je over mij pagina.

Het doel is om je doelgroep ervan te overtuigen dat jij iets te bieden hebt wat vergelijkbare aanbieders niet hebben. Dit doe je door alle voordelen van wat jij aanbiedt op een rijtje te zetten. Maak duidelijk en helder wat het oplevert om voor jou te kiezen. Dat is uiteindelijk wat mensen echt willen weten, hoe kan jij hun leven makkelijker maken?

Misschien wel het lastigst om te doen, het schrijven van voordelen. Je herkent de vraag vast ook van een sollicitatiegesprek. Nou, zo lastig is het niet. Wanneer jij goed bent in schrijven, jongleren of misschien wel breien is dat natuurlijk een kwaliteit. Het hoeft echt geen hogere wiskunde te zijn, over de top kwaliteiten maar gewoon iets waar je goed in bent. En dan kom je vaak op je hobby of interesse uit. 

Je moet je voordelen natuurlijk wel een beetje presenteren, tja… het woord jongleren zegt de lezer misschien niet zoveel. Maar wanneer je verteld dat jij jouw kunsten op ieder feestje steeds weer moet tonen geeft dat natuurlijk een heel andere kijk.

Maak het dus niet lastiger dan het al is en benoem wat je graag doet, waar je goed in bent of waar je interesse naar uitgaat. Dat vertelt de potentiële lezer vaak veel meer. Ook heb je vaak de volledige aandacht. En die is nodig om de lezer weer op je pagina te houden. Helemaal niet lastig toch?

5. Kies voor een Call To Action op je over mij pagina.

Kies voor een Call To Action - over mij pagina

Sluit altijd af met een Call To Action. Met een Call to action vraag je mensen op dat moment iets te doen. Je vraagt ze om zich bijvoorbeeld in te schrijven voor een nieuwsbrief of ze kunnen op een knop drukken om gelijk jouw product in hun winkelmandje te leggen. Mensen voelen zich vaak geroepen door een Call To Action en zullen snel geneigd zijn hier op in te gaan. 

Er zijn verschillende manieren waarop je de Call-To-Action kan inzetten. De traditionele manier die je nog altijd overal ziet terugkomen. Waarbij je een knallende titel, enkele regel met de informatie en een button kan vinden. 

De nieuwe moderne manier waarbij de Call-To-Action meer weg heeft van een banner naar een specifieke pagina. 

Er is geen bewijs dat een manier beter is dan de ander. De Call-to-action moet gewoon bij de rest van de pagina passen en concreet zijn. Dus geen omslachtige informatie of een misleidende slogan. Maar echt waar het om gaat en wat de bezoeker kan verwachten, de bezoeker klikt nu eenmaal omdat jij wat hebt dat de bezoeker zoekt. Dus als deze informatie niet klopt stopt het direct na de klik.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-learning leren bloggen + bonus
Leren-bloggen.nl
Een compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen. - E-learning leerprogramma - Leren bloggen handboek - Affiliate marketing handboek - Handige stappenplannen - Contactmogelijkheid - Privé facebook groep