In 5 stappen de beste landingspagina schrijven.

In 5 stappen de beste landingspagina schrijven.

Leestijd 10 Minuten.

De beste landingspagina schrijven? Waarom? Omdat je achter iedere succesvolle website kun je landingspagina’s aantreffen. Het is immers een heel krachtig marketingmiddel. Waarmee je bereikt dat je gerichter aan klanten verkoopt. Je bent er hoogstwaarschijnlijk zelf ook al eens op terecht gekomen.

Met een goede landingspagina zorg je ervoor dat mensen uitsluitend de informatie vinden waar ze naar zochten. Wat de mogelijke verkoop bevorderd. Maar een goede en vooral een doeltreffende landingspagina maken is niet altijd eenvoudig. Je hebt immers te maken met veel verschillende factoren die je in het oog moet houden. Wat dacht je van elementen op een pagina, die leiden alleen maar af. 


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Op een landingspagina is er dus maar weinig ruimte om een menu en andere promoties te plaatsen. Hoe graag je ook wilt dat je klanten alles over je bedrijf te weten komen en ze het liefst kennismaken vertelt wat je te bieden hebt. Helaas, dat ga je met een landingspagina niet doen. Die is er echt op gericht bezoeker te overtuigen van iets specifieks. Lastig? Dan kun je aan de slag met dit stappenplan.

Juist omdat weglaten lastig is kun je misschien wel wat hulp gebruiken. Aan de hand van dit stappenplan ga jij geweldige en vooral unieke landingspagina’s maken.

1. Een landingspagina schrijven? Blijf specifiek en concreet!

Een landingspagina schrijven? Blijf specifiek en concreet!

Een landingspagina schrijven, het is een pagina waar mensen op terecht komen als ze hebben gezocht op een specifieke term of als ze op je advertentie hebben geklikt. Als mensen op een term hebben gezocht willen ze graag gelijk op die pagina terechtkomen zodat ze niet hoeven te zoeken op je website. Kies een specifiek product of onderwerp uit dat je wil belichten op de landingspagina en wijdt de hele pagina aan dit product of onderwerp. 

Wees positief, specifiek en vooral gericht op voordelen en verkoop. Dat klinkt eenvoudig maar je moet ook in het achterhoofd houden dat het je echt zal helpen om meer te gaan verkopen.

Het grote voordeel van specifieke teksten op een landingspagina is de kracht van verder lezen door het gebruik van specifieke woorden en zinnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Dacht je dat dit alle voordelen waren?
  • Psssst,… wij hebben nog wat voor je gevonden.
  • Tijdelijk extra korting, lees snel verder.

2. Schrijf welke voordelen het product of onderwerp heeft.

Schrijf welke voordelen het product of onderwerp heeft.

Wil je een landingspagina schrijven. Dan heb je een duidelijk doel, je wilt dat op de landingspagina mensen zo snel mogelijk een positief beeld krijgen van jouw product en wat jij te bieden hebt. Beschrijf dus kort maar duidelijk wat de voordelen zijn van het product wat jij aanbiedt en waarom ze van alle producten op het internet juist die van jou zouden moeten kopen. Mensen bepalen in tien seconden of ze op een website willen blijven of niet. De landingspagina is dus cruciaal. 

Het schrijven van voordelen gaat verder dan omschrijven wat je met een product of dienst kunt doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van ervaringen die klanten hebben. Schrijf positieve ervaringen weg in je landingspagina promotie teksten.

Om ervaringen te vinden is het goed andere webwinkels te bezoeken en vele reviews of de beoordelingen te lezen. Aan de hand hiervan is het makkelijker om in te spelen op wat jouw klanten verwachten of belangrijk vinden.

3. Schrijf wat de klant aan het product of onderwerp heeft.

Schrijf wat de klant aan het product of onderwerp heeft.

Je wilt dat je potentiële klanten het idee hebben dat jouw product hun leven makkelijker of beter kan maken. Schets ze dus een beeld voor van wat jouw product voor hen kan betekenen. Zorg dat je bezoekers van je website kan overtuigen dat jouw product beter is dan dat van de concurrent en dat ze beter af zijn als ze voor jou en jouw product kiezen. 

Vertel een verhaal alsof je het product zelf al hebt aangekocht en geprobeerd hebt. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheden vanuit jezelf als persoon omschrijven. 

Het is heel belangrijk dat je hierbij beperkt tot de basisfuncties die er zijn. Ga dus geen functionaliteiten verzinnen. Maar zorg echt dat je laat zien hoe handig het product is voor het gebruik waarvoor het bedoeld is.  

4. Schrijf waarom de klant nu moet kiezen voor de aanbieding.

Schrijf waarom de klant nu moet kiezen voor de aanbieding.

Op het moment dat je de aandacht van je klant hebt is het belangrijk om hem of haar te motiveren het product aan te schaffen. Dit doe je door de aanbieding aan te prijzen. Benadruk hierin heel goed de voordelen van het product en dat het een aanbieding is. Door een actieve schrijfstijl kan je je klant goed meenemen naar de Call-To-Action.

Je kunt klanten bijvoorbeeld vertellen dat er nog maar een aantal beschikbaar zijn. Of dat de aanbieding alleen vandaag nog gebruikt kan worden. Verder kun je denken aan extra’s bij de aanbieding benoemen. Laten we een aantal voorbeelden kiezen.

  • Tijdelijke aanbieding, je kunt alleen vandaag nog profiteren.
  • Bijna uitverkocht, nog enkele op voorraad.
  • Eenmalig aangeboden met een aantal extra hulpstukken.

Bij grotere webwinkels komen deze termen veelvuldig voor. Niet omdat het mooi staat op een website maar omdat het echt werkt.

5. Kies voor een Call-To-Action bij een landingspagina schrijven.

Kies voor een Call-To-Action bij een landingspagina schrijven.

Wanneer je een eigen website hebt is het belangrijk om een zo hoog mogelijke conversie te krijgen. Als je gebruikt maakt van het schrijven in gebiedende wijs zal je je klant sneller tot actie over laten gaan. Want wanneer je geen goede Call-To-Action hebt, zal je klant niet over gaan tot het kopen van een product. Zonder goede Call-To-Action, geen Action!

Je zult dus echt moeten inspelen op het geweten van de bezoeker. Ga je een landingspagina schrijven? Hou hier dan rekening mee. Dit doe je door woorden als laatste kans, unieke korting, tijdelijk voordeel, meest gekozen, score van klanten of wat dacht je van gratis proberen. 

Om terug te komen op een goede landingspagina. Het is vooral belangrijk om afleiding op een pagina weg te nemen. Afleiding kunnen andere aanbiedingen, het menu of te lange teksten zijn. Gebruik daarom alleen de elementen die echt het verschil kunnen maken en niet overmatig opvallen. Tenzij het essentieel is voor het product of de dienst die je promoot op je landingspagina.

Wist je trouwens dat een landingspagina ook een positieve bijdrage kan leveren aan de vindbaarheid in zoekmachines. Hoewel de ranking niet doelmatig hoog is kan het wel een goed verschil maken in de positie, waarbij iedere plek voor jouw website natuurlijk lekker meegenomen is.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leren bloggen & Geld verdienen?
Tijdelijk is het online e-learning programma extra voordelig, slechts 27 euro!!!