In 5 stappen de beste afbeeldingen vinden.

In 5 stappen de de beste afbeeldingen vinden.

Leestijd 9 Minuten.

Het vinden van de beste afbeeldingen op internet. Dat is met de komst van verschillende stock websites zeker niet lastig meer. Nee in tegendeel zelfs. Maar het gebruiken van deze afbeeldingen “lees op een juiste manier gebruiken” is dat wel. 

Er zijn in eerste instantie verschillende voorwaarden waaraan afbeeldingen moeten voldoen voor het gebruik op je website. Je kunt denken aan het formaat (de afmeting) maar ook aan het formaat in bestandsgrootte. Een grote afbeelding laadt gewoon niet zo lekker. Daarom is het goed en belangrijk om de afbeeldingen te verkleinen. Dit kun je doen door het bewerken alle aanbiedingen. Maar ook door het kiezen voor verkleinings website tools. Waarbij een van de meest gekozen methodes het converteren van afbeeldingen naar het Webp formaat.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Daarover vertel ik je in dit artikel. Zodat je goed voorbereid bent op het kiezen van de juiste afbeelding. Maar ook hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken binnen je website. Dat maakt uiteindelijk het verschil.

1. Kies een van de gratis stock websites.

Kies een van de gratis stock websites.

De beste Afbeeldingen op je website maken je website aantrekkelijk en plezierig om naar te kijken. Je kunt echter niet zomaar elke afbeelding van internet plukken die je wilt gebruiken, daar zijn bepaalde regels voor. Er zijn gratis stock websites waarop allerlei afbeeldingen staan die je vrij mag gebruiken voor je website. Als je een gratis stock website gebruikt zit je dus altijd goed en hoef je je niet druk te maken over copyright en de boetes die daar aan vast hangen. 

Op de website van een aanbieder kun je veelal lezen op welke manier je de afbeeldingen mag gebruiken. Er is soms een vermelding naar de website gewenst (niet verplicht). Dan zou het je sieren om deze vermelding ook te plaatsen.

Daarnaast moet je bij commercieel gebruik ook nakijken of dit is toegestaan. In sommige gevallen mag je de afbeeldingen wel gebruiken voor informatieve doeleinden maar niet in een document dat je te koop aanbiedt opnemen. Welke voorwaarden er van toepassing zijn verschilt echt per het soort website. 

  • Kijk goed of je de beste afbeeldingen echt gratis mag gebruiken.
  • Kijk goed naar de manier waarop je afbeeldingen mag gebruiken.
  • Plaats een vermelding, ook als dit niet verplicht is.
  • Weet dat je afbeeldingen niet mag verkopen aan derden.

2. Kies voor een vast formaat van de beste afbeeldingen.

Kies voor een vast formaat afbeelding.

Wanneer je afbeeldingen op je website wilt plaatsen, kom je er al snel achter dat er verschillende soorten formaten van afbeeldingen zijn. Maar wanneer je er voor kiest om verschillende formaten te gebruiken voor je afbeeldingen, zal je pagina er slordig en on overzichtelijk uit komen te zien. Zorg er dus voor dat je afbeeldingen allemaal dezelfde grootte van afbeeldingen hebben. Dit maakt het ook makkelijker voor jezelf om de juiste afbeeldingen te plaatsen. Het is misschien even zoeken maar daarna heb je een mooie overzichtelijke pagina.

Wanneer je een Content Management Systemen als WordPress gebruikt wordt het formaat vaak automatisch geregeld via de instellingen. In andere gevallen moet je het formaat zelf in de gaten houden. Dit kun je aanpassen met speciale fotobewerking software. Maar je kunt ook een achterliggende CSS en HTML code toevoegen die dit regelt.

Het voordeel van werken met formaten vanuit codering is dat de bestanden vaak ook op andere apparaten op een juiste manier worden getoont. 

3. Verklein de beste afbeelding tot een web formaat.

Verklein de afbeelding tot een web formaat - de beste afbeeldingen

Als je afbeeldingen op je pagina wil gebruiken moet je goed kijken of je deze op een juiste manier kan plaatsen. Om het op je website te kunnen plaatsen, heeft je afbeelding een bepaald formaat nodig. Dit wordt ook wel een webformaat genoemd. Het is dus belangrijk om je foto in de juiste verhoudingen te verkleinen naar een web formaat. Op deze manier zullen je afbeeldingen er goed uit zien, wat ook weer een visitekaartje voor je bedrijf is. 

Een van de formaten die geschikt is voor internet noemen wij Webp, een intelligente techniek die ontwikkeld is door Google. Het bestand verliest bij deze methode vrijwel geen enkele vorm van kwaliteit. Maar het bespaard je in veel gevallen wel veel mb’s waardoor je website sneller zal laden. 

Er is echter een belangrijke reden om dit formaat nog niet vanzelfsprekend te maken. Dit is de ondersteuning. Niet iedere webbrowser ondersteunt het webp formaat. Daarom wordt het vrijwel altijd gecombineerd gebruikt waarbij kan worden teruggevallen op een formaat bestand dat wel ondersteund wordt. 

Bij het gebruiken van WordPress kun je van verschillende plugins gebruik maken die dit voor je regelen. Er zijn echter ook bijzonder veel plugins die niet op de juiste manier functioneren. Kies daarom voor een plugin als JetPack, deze regelt ook het versnellen van je website. 

4. Geef de beste afbeelding een goede Alt-tag mee.

Geef de afbeelding een goede Alt-tag mee - de beste afbeeldingen

Om er voor te zorgen dat je afbeelding goed scoren in Google is het belangrijk om ze een Alt-tag mee te geven. Een Alt-tag is namelijk de tag die je gebruikt om een afbeelding te omschrijven voor zoekmachines zoals Google. Dit werkt overigens ook bij andere zoekmachines. Wanneer je dit niet doet, is je site dus een stuk minder makkelijk te vinden.

De Alt-tag is met name bijzonder effectief om titels in een bericht te ondersteunen. Het toevoegen van een Alt-tag is per soort content management systeem dat je gebruikt heel verschillend. Bij gebruik van WordPress kun je deze direct na het uploaden meegeven, andere systemen werken hierin weer heel anders. 

Het is verstandig om erachter te komen hoe het in elkaar steekt. Op die manier kun je in de ranking bij zoekmachines bijzonder veel winst behalen.

5. Plaats de beste afbeeldingen op een juiste manier.

Plaats de afbeelding op een juiste manier - de beste afbeeldingen

Wanneer je een goede afbeelding hebt gevonden is het natuurlijk belangrijk dat je deze op de juiste manier op je site plaatst. Uiteraard bestaat je website niet alleen uit afbeeldingen. Ook vormgeving en tekst zijn heel belangrijk. Zorg dus voor de juiste balans. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je afbeeldingen niet te veel in grootte verschillen en dat ze het juiste formaat hebben. Op deze manier maak je het totaalplaatje compleet.

Let er bij de publicatie ook op dat de afbeelding geschikt is voor op tablets of telefoons als je website responsive is. Er zijn verschillende methoden om dit te regelen. Waarbij je vaak in plugins en codering moet denken.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leren bloggen & Geld verdienen?
Tijdelijk is het online e-learning programma extra voordelig, slechts 27 euro!!!