In 5 stappen aan de slag met artikel marketing.

In 5 stappen aan de slag met artikel marketing.

Leestijd 8 Minuten.

Er is geen betere manier om een website te promoten dan met artikel marketing teksten. Het is voor veel internetondernemers, bloggers en webwinkels de manier voor extra promotie en een veel betere vindbaarheid in zoekmachines.

De werkwijze van artikel marketing is bijzonder eenvoudig. Waar je normaal voor je eigen website schrijft doe je dit nu voor een andere website. Waarbij je in de tekst een aantal links naar jouw website plaatst. Daarvoor kies je natuurlijk specifieke zoekwoorden uit. Want dat levert je uiteindelijk ook weer een betere ranking binnen Google en Bing op. Dat is je veel waard op de langere termijn. Maar ook hierin zijn duidelijke grenzen tot hoever je kunt gaan en wat je dit uiteindelijk zal opleveren.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Zo is het natuurlijk niet goed om het internet te overladen met links naar je website of slechts een specifieke pagina. Ook Google zal dit herkennen en je ranking onderuit halen. Dit wil je natuurlijk voorkomen omdat je moeite en investeringen dan voor niets zijn geweest.

In dit artikel vertel ik je in 5 stappen hoe je artikel marketing wel op een goede manier kunt aanpakken. Waar je uiteindelijk veel voordeel van zal hebben.

1. Schrijf goede titels bij artikel marketing.

Wanneer je voor je affiliate website een product wilt verkopen is het belangrijk om te starten met een goede titel. Wat ook erg belangrijk is, is dat je het zoekwoord in de titel verwerkt. Door dit te doen zal je direct je klant binden aan je pagina. Daarnaast kunnen de zoekmachines je pagina ook beter vinden. 

Net als bij je eigen website is het ook belangrijk dat het hoofdzoekwoord terugkomt in de titel van je artikel marketing tekst. Zo zal de pagina beter vindbaar zijn en dat heeft waarde voor de ranking van je website binnen Google en Bing.

Wat ik zelf altijd belangrijk vind is dat de partner website waarop je het artikel plaatst ook profijt heeft van de tekst. Hoe beter deze pagina scoort, hoe waardevoller je link zal zijn op de langere termijn. Zonder dat je aan het concurreren bent met de teksten die je zelf voor artikel marketing hebt geschreven. 

Zorg dat de titel kort van stuk is, deze teksten scoren doorgaans veel hoger en leveren je hierdoor dus ook veel meer op. De titel is misschien wel het belangrijkste onderdeel.

2. Schrijf voorafgaand de verschillende koppen.

Schrijf voorafgaand de verschillende koppen

Wanneer je een tekst wilt maken is de voorbereiding het allerbelangrijkst. Zorg er voor dat je van te voren de verschillende koppen schrijft. Op deze manier bepaal je alvast je structuur. Hierdoor kan je je tekst veel gemakkelijker schrijven en ziet het ook nog overzichtelijker uit. 

Denk bij het uitschrijven van de koppen alvast wat je de bezoeker wilt vertellen. Je kunt aan het vertellen van boodschappen denken. Maar kunt ook aan de hand van vragen aan de slag. 

Wanneer je aan de slag gaat met vragen is het goed te bedenken of je ook antwoorden kunt geven op de vragen die je stelt. Want ook bij Artikel marketing is dit bijzonder belangrijk. Als je de vragen hebt beantwoord is het daarbij ook verstandig om aan het einde een conclusie mee te nemen. Bij vraag stellend  schrijven is dit een belangrijk onderdeel.

3. Schrijf de teksten onder de koppen bij artikel marketing.

Schrijf de teksten onder de koppen

Nadat je de koppen vooraf hebt geschreven is het simpel om de juiste informatie onder de juiste koppen te plaatsen. Op deze manier weet je precies waar je wat moet inzetten en wanneer je over gaat naar je Call-To-Action. Ook je klanten zullen blij zijn met je overzichtelijke tekst. Hierdoor zullen ze langer blijven hangen en heb je meer kans op het verkopen van je product. 

Bij het schrijven van de teksten is de regel om met alinea’s te werken. Op deze manier is het voor de website bezoeker overzichtelijker en zal er makkelijker naar je website worden geklikt. Bij Artikel marketing is de regel dat je geen droge links in de teksten vermeld. Dus echt alleen de url plaatsen. Of werken met de naam van je domein en daarmee linken. Dit heeft namelijk geen toegevoegde waarde omdat Google dit zal kenmerken als een sponsored link. 

4. Plaats links op belangrijke zoekwoorden.

Plaats links op belangrijke zoekwoorden

Wat veel mensen vaak vergeten is het plaatsen van links in je tekst. Ze plaatsen vaak wel links in het design van hun site. De reden dat het zo belangrijk is, is omdat je klanten veel sneller op je link klikken. Zorg er dus voor dat je belangrijke woorden als link in je tekst zet. Het is veel makkelijker voor een klant om daarop te drukken.

Wat zijn de belangrijkste woorden nu eigenlijk. Dit zijn de woorden waarmee je uiteindelijk hoger in zoekmachines wil komen zou je denken. Maar misschien zijn het wel de woorden die je producten, diensten, bedrijf of de informatie die je aanbiedt het beste omschrijven. 

Hoe graag je ook op de beste zoekwoorden wilt scoren, het is vaak een onmogelijke klus vanwege de grote concurrentie. Je kunt daarom beter werken met short tail en long tail zoekwoorden waarmee je naar je website linkt. Dit betekend letterlijk dat je een link aan meerdere woorden zal koppelen.

Nog een laatste tip en zeker niet een die je over moet slaan. Want het gebeurt vaak dat er op een zelfde zoekwoord meerdere keren gelinkt is. Doe dit niet, kies of voor een enkele link in de tekst of voor verschillende woorden voor linken.

5. Stuur de artikelen naar webmasters voor plaatsing.

Stuur de artikelen naar webmasters voor plaatsing

Wanneer je een artikel hebt geschreven kan je natuurlijk zelf proberen je tekst te plaatsen. Maar het is veel beter om het naar je webmaster te sturen. Deze mensen weten precies hoe ze je tekst het beste kunnen plaatsen. Ook kunnen ze er voor zorgen dat je links er in komen te staan en op de juiste manier doorlinken. Je site ziet er veel beter uit wanneer je het door een webmaster laat beheren. 

Na de plaatsing door webmasters kan het linken en linkbuilden verder ontwikkelen. Je zal hier de eerste weken en soms zelfs maanden weinig van merken. Dit heeft vaak te maken met de zoekfrequentie van google op een bepaalde website. Maar naarmate de tijd duurt zullen de links ook hun werk gaan doen.

Ik zelf vind het altijd prettig mijn linkbuilding in het oog te houden. Het geeft mij inzicht in welke websites interessant zijn en wat ik ermee bereik. Op sommige websites zul je van mij meerdere teksten vinden. Waar de webmaster ook veel mee bereikt als het om een betere vindbaarheid gaan.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leren bloggen & Geld verdienen?
Tijdelijk is het online e-learning programma extra voordelig, slechts 27 euro!!!