Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Hoeveel bezoekers heb je echt nodig?

Er zijn websites met duizenden bezoekers per maand die geen inkomsten hebben. Maar andersom zijn er ook vele websites. Daarom is het goed om te weten dat bezoekers maar weinig vertellen over het succes dat je kunt hebben. Staar je dus niet blind op het aantal bezoekers dat je website zou kunnen hebben. Maar focus je op het aantal daadwerkelijk geïnteresseerde bezoekers dat je weet te vinden. Want daar verdien je aan en die doelgroep heb je uiteindelijk nodig. 

Ik ben zelf van mening dat je voor een goede en vooral gezonde website elke dag opnieuw wel aardig wat bezoekers nodig hebt. Maar die moeten natuurlijk wel gericht op je website komen en vinden wat ze zoeken. Op die manier kun je online behoorlijk veel succes gaan behalen. Daarom adviseer ik om voldoende tijd en aandacht in het schrijven te investeren of delen ervan uit te besteden. 

Mijn website trekt 100 bezoekers per dag. Maar zijn dat er genoeg? Moeten we het er meer zijn? Er is geen goed of fout. Ik vertel je er meer over in dit artikel. 

Hoeveel bezoekers is genoeg voor je website? 

Er zijn websites die miljoenen bezoekers per jaar ontvangen. Andere websites krijgen er slechts enkele tientallen per week. Het vertelt eigenlijk maar weinig over je succes. Heb je het wel eens afgevraagd, hoeveel bezoekers genoeg zijn voor je website? Ik doe dit regelmatig voor mijn websites. Waarbij ik eigenlijk niets te klagen heb. Elke dag komen er veel bezoekers op mijn website en heb ik wel wat verkopen. Maar echt genoeg vindt ik het niet. Mijn doel is altijd de magische grens van 250 bezoekers per dag ontvangen. Tot dat doel blijf ik mij altijd inzetten meer bezoekers te gaan krijgen.

Maar hoe ben ik tot dit aantal gekomen? Dat is gekomen na het doen van onderzoek onder de websites die ik heb en in het verleden heb gehad. Je ziet vrijwel altijd dat het aantal bezoekers (wanneer het er circa 100 zijn) blijft hangen en er dus iets moet gebeuren. Het is een soort drempel waar je doorheen moet. Als dat lukt is de volgende drempel vaak het krijgen van 250 bezoekers. Waarna je vrijwel direct een keuze moet maken tot serieus opschalen.

Het is geen antwoord op hoeveel bezoekers genoeg zijn. Dat weet ik ook niet omdat dit per soort website en onderwerp aanzienlijk kan verschillen. Wel denk ik dat je altijd over die 100 bezoekers per dag grens heen moet gaan wil je uiteindelijk echt verder komen. 

Waarom zijn gerichte bezoekers lastiger te krijgen? 

Een gerichte bezoeker heeft altijd een probleem, is op zoek naar oplossingen of wil antwoorden op vragen. Dat maakt het altijd lastig om deze bezoekers op je website te krijgen. Maar als het lastig is betekend dit niet dat het onmogelijk is. toch? Daarom is het goed je te blijven richten op die bezoeker die je niet wil missen!

Je kunt dit doen door goede SEO op je website toe te passen. (wat bij Phoenix overigens al geregeld is). Of door goede Semantic Search toe te passen. Wat je ook op deze website doorgaans tegenkomt. 

Er zijn tal van goede cursussen en trainingen die je kunt volgen om je SEO te verbeteren en meer gerichte bezoekers op je website te krijgen. Kijk eens op de pagina geld verdienen (bovenin het menu).

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.