Hoe werkt affiliate marketing Amazon?

Hoe werkt affiliate marketing Amazon?

Geschatte leestijd: 6 Minuten.

In 2020 was het grote moment daar; Amazon lanceerde de Nederlandse webshop. Nu kun je jezelf aanmelden voor affiliate marketing Amazon. De Amerikaanse gigant is al in meerdere landen onwijs succesvol gebleken en heeft nu dus ook voet aan de grond gezet in Nederland.

Dit is niet alleen voor het bedrijf zelf leuk, maar ook voor alle affiliate marketeers in Nederland. Dit betekent namelijk dat er weer een nieuw affiliate netwerk is. Het is namelijk via Amazon mogelijk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Maar, hoe werkt affiliate marketing via Amazon? Het antwoord vind je in dit artikel. 

Amazon biedt alle affiliate marketeers de mogelijkheid aan om zich aan te melden. Je kunt je gratis aanmelden voor het Amazon.nl partnerprogramma, waarna je nog dezelfde dag kunt beginnen met het promoten van de producten op Amazon.nl.

Affiliate marketing amazon is vergelijkbaar met bol.com.

Wat dat betreft lijkt dit behoorlijk veel op Bol.com. Ook met het partnerprogramma van Bol.com ben je immers in staat om alle producten uit de webshop te gaan promoten. 

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Volgens Amazon zelf heb je de keus uit miljoenen producten. Met dank aan de banners en andere marketinginstrumenten kan je deze miljoenen producten onwijs makkelijk op jouw website gaan promoten.

Amazon geeft daarbij aan dat het niet uit maakt of je een klein blog of een gigantische website hebt. Dankzij de simpele tools van het partnerprogramma van Amazon moet iedereen (veel) geld kunnen verdienen. 

Hoe hoog is de commissie bij affiliate marketing amazon?

Hoe hoog is de commissie?

Als affiliate marketeer weet je ongetwijfeld dat de hoogte van de commissie één van de belangrijkste criteria is. Hoe zit dat bij de affiliate marketing via Amazon? In dat geval ontvang je 12% commissie over de totale orderwaarde. Deze commissie krijg je over de gehele orderwaarde en dus niet alleen over de producten die jij promoot.

Ook als de bezoeker meerdere producten aanschaft (nadat hij via jouw website op Amazon.nl terechtgekomen is), krijg je over al die producten de commissie van 12%. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit behoorlijk hard op kan lopen als klanten grote orders gaan plaatsen. 

Het assortiment van Amazon.nl

Het assortiment van Amazon.nl

Eigenlijk is in de webshop van Amazon.nl alles verkrijgbaar. Je kunt allerlei soorten producten promoten en daarbij gebruik maken van de handige tools van het partnerprogramma. In het assortiment zijn onder meer de volgende productcategorieën te vinden: 

  • Huisbeveiliging 
  • Boeken 
  • Muziek, games, films en tv 
  • Wonen, tuin klussen en dieren 
  • Elektronica en computers 
  • Eten en drinken 
  • Baby, kinderen en speelgoed 
  • Gezondheid en beauty 
  • Kleding, schoenen en horloges 
  • Sport en outdoor 

Heb jij een affiliate website waarin je producten uit dergelijke productcategorieën aan kunt bieden? Dan is het absoluut interessant om je eens aan te melden bij het partnerprogramma van Amazon. Het assortiment is onwijs uitgebreid, de commissie van 12% is uiterst interessant en ook de handige tools spreken tot de verbeelding.

Het ligt absoluut in de lijn der verwachtingen dat het partnerprogramma van Amazon in de toekomst steeds populairder gaat worden. Ga dus direct aan de slag met jouw eigen affiliate website en verdien leuke bedrag via Amazon.nl! 

Waarom je kunt kiezen voor amazon affiliate marketing?

Waarom je kunt kiezen voor amazon affiliate marketing?

De meeste affiliates kiezen vooral vanwege de ruimere keuze, ongekende populairiteit van het platform en de vaak hogere verdiensten. Het is in de basis allemaal wat beter geregeld. Maar daarmee doe je bol.com en andere webwinkels wel tekort. Want ook bij die webwinkels kun je als affiliate een leuke boterham verdienen.

Voor de meeste affiliates bieden andere webwinkels dan ook voldoende assortiment om mee aan de slag te gaan. Maak daarom de keuze zorgvuldig.

Het is wel verstandig om voorafgaand te kiezen voor een platform omdat het naderhand kiezen je veel werk kan bezorgen. Zo zijn niet alle producten hetzelfde en kloppen je blogs misschien niet meer.

Tot slot vind ik het niet verstandig wanneer je voor meerdere programma’s kiest. Daarmee verlies je zeker in het begin alle overzicht en kwaliteit die je wilt waarborgen.

 

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

blog-artikelen

affiliate marketingamazon affiliate marketingamazon marketingcommissiegeld verdienenmarketingpartnerprogrammaproducten verkopen

Geef een reactie

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]