Hoe werkt affiliate marketing via Amazon?

In 2020 was het grote moment daar; Amazon lanceerde de Nederlandse webshop. De Amerikaanse gigant is al in meerdere landen onwijs succesvol gebleken en heeft nu dus ook voet aan de grond gezet in Nederland. Dit is..

In 2020 was het grote moment daar; Amazon lanceerde de Nederlandse webshop. De Amerikaanse gigant is al in meerdere landen onwijs succesvol gebleken en heeft nu dus ook voet aan de grond gezet in Nederland. Dit is niet alleen voor het bedrijf zelf leuk, maar ook voor alle affiliate marketeers in Nederland. Dit betekent namelijk dat er weer een nieuw affiliate netwerk is. Het is namelijk via Amazon mogelijk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Maar, hoe werkt affiliate marketing via Amazon? Het antwoord vind je in dit artikel.

Amazon biedt alle affiliate marketeers de mogelijkheid aan om zich aan te melden. Je kunt je gratis aanmelden voor het Amazon.nl partnerprogramma, waarna je nog dezelfde dag kunt beginnen met het promoten van de producten op Amazon.nl. Wat dat betreft lijkt dit behoorlijk veel op Bol.com. Ook met het partnerprogramma van Bol.com ben je immers in staat om alle producten uit de webshop te gaan promoten.

Volgens Amazon zelf heb je de keus uit miljoenen producten. Met dank aan de banners en andere marketinginstrumenten kan je deze miljoenen producten onwijs makkelijk op jouw website gaan promoten. Amazon geeft daarbij aan dat het niet uit maakt of je een klein blog of een gigantische website hebt. Dankzij de simpele tools van het partnerprogramma van Amazon moet iedereen (veel) geld kunnen verdienen.

Hoe hoog is de commissie?

Als affiliate marketeer weet je ongetwijfeld dat de hoogte van de commissie één van de belangrijkste criteria is. Hoe zit dat bij de affiliate marketing via Amazon? In dat geval ontvang je 12% commissie over de totale orderwaarde. Deze commissie krijg je over de gehele orderwaarde en dus niet alleen over de producten die jij promoot. Ook als de bezoeker meerdere producten aanschaft (nadat hij via jouw website op Amazon.nl terechtgekomen is), krijg je over al die producten de commissie van 12%. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit behoorlijk hard op kan lopen als klanten grote orders gaan plaatsen.

Het assortiment van Amazon.nl

Eigenlijk is in de webshop van Amazon.nl alles verkrijgbaar. Je kunt allerlei soorten producten promoten en daarbij gebruik maken van de handige tools van het partnerprogramma. In het assortiment zijn onder meer de volgende productcategorieën te vinden:

  • Huisbeveiliging
  • Boeken
  • Muziek, games, films en tv
  • Wonen, tuin klussen en dieren
  • Elektronica en computers
  • Eten en drinken
  • Baby, kinderen en speelgoed
  • Gezondheid en beauty
  • Kleding, schoenen en horloges
  • Sport en outdoor

Heb jij een affiliate website waarin je producten uit dergelijke productcategorieën aan kunt bieden? Dan is het absoluut interessant om je eens aan te melden bij het partnerprogramma van Amazon. Het assortiment is onwijs uitgebreid, de commissie van 12% is uiterst interessant en ook de handige tools spreken tot de verbeelding. Het ligt absoluut in de lijn der verwachtingen dat het partnerprogramma van Amazon in de toekomst steeds populairder gaat worden. Ga dus direct aan de slag met jouw eigen affiliate website en verdien leuke bedrag via Amazon.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kost een tekstschrijver?
Ben je benieuwd wat het laten schrijven van teksten kost? Laat dan je gegevens achter en ik stuur je binnen 15 minuten de actuele tarieven en een mooie deal.