Hoe schrijf je productteksten voor je webshop?

Ben je gestart met een affiliate webshop? Of heb je zelf producten ontworpen die je via jouw webshop wilt gaan verkopen? Dan is het onwijs belangrijk om voor de juiste productteksten te zorgen. De juiste..

Ben je gestart met een affiliate webshop? Of heb je zelf producten ontworpen die je via jouw webshop wilt gaan verkopen? Dan is het onwijs belangrijk om voor de juiste productteksten te zorgen. De juiste productteksten werken conversie verhogend, informeren de bezoekers op de juiste manier en dragen ook bij aan de ranking binnen Google. Er is je dus veel aan gelegen om de juiste productteksten te schrijven. Maar, hoe doe je dat? Waar moet je zoal op letten? In dit artikel vind je het antwoord op de vraag ‘Hoe schrijf je productteksten voor je webshop?’.

Doel van de tekst is belangrijk.

Voordat je begint met schrijven, is het goed om het doel van de tekst te bepalen. Het doel van een producttekst is echter in de meeste gevallen tweeledig: zowel informeren als overtuigen. Middels informeren kan je de juiste informatie aan de bezoekers voorschotelen. Door de focus ook op overtuigen te letten, kan je de lezer direct warm maken voor het product. 

Doe productkennis op zodat je weet wat je schrijft.

Aangezien je jouw bezoekers op de juiste manier wilt informeren, moet je ook feitelijke juistheden op jouw website plaatsen. Dit betekent dat je veel productkennis moet hebben, aangezien je daar anders niet op een feitelijke manier over kunt schrijven. Doe daarom, indien nodig, vooraf productkennis op. Vergelijk meerdere vergelijkbare producten met elkaar, zodat je de absolute voordelen van bepaalde producten in gaat zien. Indien je zelf de producten ontworpen hebt, is dit uiteraard een stap die je over kunt slaan.

Aan de slag met productteksten

De beste productteksten verkrijg je uiteindelijk door aan de slag te gaan. Pak je laptop erbij, open Word en ga aan de slag met het typen van de productteksten. Beroep je daarbij op je enthousiasme over de producten en over je productkennis. Probeer de feitelijke informatie te combineren met het benoemen van de absolute voordelen. Daarmee weet je de bezoeker immers te overtuigen om het product uiteindelijk aan te gaan schaffen.

Bij productteksten is het advies om de teksten zo kort en krachtig mogelijk te houden. Bezoekers willen meestal binnen korte tijd alle antwoorden op de door hun gestelde vragen kunnen vinden. Ze moeten dus razendsnel de voordelen van een product in kunnen zien. Ook andere handige, praktische informatie moet in één oogopslag duidelijk zijn. Maak daarom bij productteksten geen prachtige volzinnen, maar probeer alles zo beknopt mogelijk te houden. Door op de juiste manier de voordelen te benoemen, kan je de bezoekers dus alsnog overtuigen.

Ben je tevreden met de eerste producttekst? Sla de tekst op, slaap een nachtje en open de tekst weer. Schaaf de tekst nu bij. Lees de tekst door en bepaal voor jezelf of deze nu wel naar wens is. Wil je nog een extra controle inbouwen? Laat de tekst dan lezen door je vader, je moeder, je broer, je zus, je partner of je beste vriend. Ook zij kunnen mogelijke foutjes in de tekst ontdekken en zodoende bijdragen aan perfecte producttekst. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kost een tekstschrijver?
Ben je benieuwd wat het laten schrijven van teksten kost? Laat dan je gegevens achter en ik stuur je binnen 15 minuten de actuele tarieven en een mooie deal.