De 3 beste websites voor gratis afbeeldingen.

De 3 beste websites voor gratis afbeeldingen.

Leestijd 8 Minuten.

Je kunt op internet veel verschillende websites vinden waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden. Deze afbeeldingen mag je doorgaans zonder een vermelding op de pagina gebruiken. De 3 beste websites voor gratis afbeeldingen heb ik voor je in een overzicht gezet. 

Een afbeelding aan een pagina toevoegen kan een grote toegevoegde waarde zijn voor je website. Het geeft bezoekers een betere indruk van wat je te bieden hebt en zoekmachines waarderen het ook waardoor je een hogere ranking kan krijgen. Voor de SEO van een pagina is het belangrijk dat een afbeelding de juiste ALT omschrijving heeft. Deze kunnen zoekmachines lezen. Zo kan een zoekmachine beter beoordelen of een afbeelding bij het onderwerp waarover je pagina gaat past.  


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Het inzetten van afbeeldingen kan op verschillende manieren. Je kunt denken aan een uitgelichte afbeelding op een blog artikel pagina maar ook een afbeelding in de tekst zelf neerzetten is een goed idee.  

Het kiezen van een afbeelding is een goed idee. Maar maak er wel werk van zodat de afbeelding daadwerkelijk een toegevoegde waarde is voor je website. Alleen op die manier geef je website pagina’s en artikelen meer waarde. 

Download gratis afbeeldingen op Pixabay

Download gratis afbeeldingen op Pixabay

De beste website waarop je veel verschillende gratis te gebruiken afbeeldingen kunt downloaden is pixabay. Deze website bevat vele duizenden afbeeldingen. Om deze te gebruiken hoef je geen vermelding op je website te plaatsen. Het nadeel is  

De beste website waar veel schrijvers, bloggers en website beheerders afbeeldingen vandaan halen is PixaBay. Op deze website zijn vele duizenden afbeeldingen in veel verschillende maten en soorten te vinden. De kwaliteit van de afbeeldingen is hoger dan op veel andere websites en je kunt gewoon in het Nederlands op de website van deze aanbieder zoeken. Dat is handig om een betere selectie afbeeldingen te vinden.  

Er worden dagelijks nieuwe afbeeldingen toegevoegd aan deze website. Wanneer je deze wilt downloaden kan dit tot een relatief groot formaat kosteloos. Als je een betere kwaliteit wil moet je betalen voor deze dienst. Maar uit ervaring weet ik dat de kwaliteit die je gratis kunt downloaden ruim voldoende is. 

Tot slot is het natuurlijk wenselijk om een verwijzing naar de website te plaatsen. De verwijzing kun je bijvoorbeeld in een footer neerzetten of op een pagina waarmee je naar veel andere websites toe linkt.  

Ben je op zoek naar een specifieke afbeelding dan is de website pixabay zeker een goede aanrader met een divers aanbod passende foto’s en afbeeldingen.  

Download afbeeldingen op Unsplash.

Download afbeeldingen op Unsplash.

Met actuele afbeeldingen en een breed aanbod is Unsplash zeker een aanrader die je bezocht moet hebben. Deze website biedt een gevarieerd aanbod foto’s aan in een uitstekende kwaliteit. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders van gratis foto’s op deze website bij waardoor het aanbod aanzienlijk aan het groeien is. 

Al de afbeeldingen kun je zonder veplichtingen downloaden en gebruiken. HEt is daarmee een handige website om je teksten extra zichtbaar te maken met mooie en vooral passende afbeeldingen. 

Natuurlijk kan een platform alleen groeien als er bekendheid aangegeeven zal worden en daarom is een verwijzing natuurlijk wenselijk.  

Ben je op zoek naar de afbeelding die jouw website extra krachtig maakt en zorgt voor een betere bezoekerservaring? Dan is deze website een echte aanrader met ontzettend veel prachtige foto’s die je gratis kunt gebruiken. 

Download gratis afbeeldingen op Pexels.

Download afbeeldingen op Pexels.

Op de website Pexels vind je een divers aanbod aan fotomaterialen die je eveneens gratis mag gebruiken. Wat ik persoonlijk plezierig vind aan deze website is de keuze die je hebt in relatief uniekere beeldmaterialen. Waarbij je niet direct beperkt ben door de duizenden afbeeldingen die er te verkrijgen zijn. 

Wanneer je op zoek bent naar een mooie foto die jouw onderwerp extra kracht zal bijzetten is deze website een aanrader. In de zoekbalk kun je in Nederlandse taal heel fijn en nauwkeurig zoeken. 

Wat opvalt aan deze website zijn vooral het soort beelden. En naast de foto’s de vele video’s. Het downloaden van fotomateiralen via deze website is zeker een aanrader door de keuze en kwaliteit. 

Natuurlijk is linken naar de website niet verplicht maar wel gewenst. Alleen met meer bekendheid kunnen deze diensten blijven bestaan. 

Zijn er nog meer websites voor gratis afbeeldingen?

Zijn er nog meer websites voor gratis afbeeldingen?

Op het internet zijn er ontzettend veel websites waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden en gebruiken. Er zijn er zoveel dat het er bijna te veel zijn om over te schrijven. Daarom heb ik bewust gekozen uit eigen ervaring te schrijven over de in mijn ogen beste websites. 

Wanneer je unieke beeldmaterialen wil is het aan te raden om te kiezen een foto aan te kopen bij een aanbieder. Je betaalt een bedrag om de foto te gebruiken maar bent er wel van verzekerd dat de afbeelding niet op ieder andere website te vinden is. Dat kan zorgen voor extra vindbaarheid en waarde binnen een zoekmachine. 

De prijzen voor het aankopen van foto’s kan enorm verschillen. Van enkele euro’s per afbeelding tot soms wel honderd of meer euro. Dat is geheel afhankelijk van de foto die je koopt of wat voor rechten je wilt kopen. 

Natuurlijk zijn wij voortdurend op zoek naar ervaringen. Heb jij een ervaring met een website vanwaar je gratis afbeeldingen kunt downloaden dan hoor ik graag wat je ervaring is. 


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *