Cursus Columns schrijven

Leestijd 7 Minuten.

Ik mag graag voor het internet schrijven. Vooral het bloggen gaat mij op dit moment goed af. Maar ook columns schrijven trekt mij in het bijzonder aan. Hoewel dit ook een relatief onbekende markt en manier van schrijven voor mij is. De reden dat ik op internet ben gaan zoeken naar een cursus die mij echt verder zal brengen. Ik kwam al snel op de website van Luuk Koelman. Nu ben ik absoluut fan van zijn schrijven. Soms lekker vlot en andere keren echt out-of-the-box. Dat trekt mij enorm en daarmee wil ik jou ook kennis laten maken. Maar wat ik vooral kwijt wil is dat de cursus columns schrijven een absolute aanrader is.

Wie zit er achter de cursus columns schrijven?

Wie zit er achter de cursus columns schrijven_

Achter deze cursus zit niemand minder dan Luuk Koelman. Je zou zijn schrijven bijna niet kunnen missen. Hij wordt omarmt door een groot aantal media waaronder de Metro, Playboy, Volkskrant en NRC handelsblad. Tja, je zou hem bijna niet kunnen missen. Het is dan ook echt wel een groot voorbeeld voor iedereen die zichzelf columnist wil en zou mogen noemen. Maar dat is misschien mijn mening. Het is vooral de reden dat ik je wil vertellen over de duidelijke en makkelijk te volgen cursussen die hij op de website heeft staan. Hoe toegankelijk wil je het hebben en hoe graag wil jij columns leren schrijven. Ook ik heb mij aangemeld!


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


Een complete cursus columns schrijven.

Als je net als mij voortdurend investeert in beter worden als het om schrijven gaat. Maar zeker ook als je gewoon een goede basis wil ontwikkelen is de cursus columns schrijven een absolute aanrader. Je krijgt toegang tot maar liefst 9 modules die elk een aantal lessen bevatten welke je makkelijk kunt doorlopen. De informatie is zowel echte basis als diepgaand. Waarbij geen belangrijk detail vergeten is. Dat is vooral wat ik heb ervaren. Daarbij vindt ik het ook goed dat je voor vragen direct bij Luuk terecht kunt. Ik kreeg tenminste binnen een dag een reactie terug waardoor ik weer verder kon.

Een complete cursus columns schrijven.

Beginnen met de cursus, een duidelijke introductie en uitleg wat je kunt verwachten. Het klinkt misschien vanzelfsprekend of simpel. Maar het ontbreekt hier bij veel andere cursussen waarmee ik ervaring heb absoluut aan. Als je dit doorlopen heb begint het echte werk. Alle elementen van een column worden met je besproken.

De tweede module staat dan ook helemaal in het teken van een onderwerp kiezen. Het is vaak veel lastiger dan op gedacht. De cursus besteedt hieraan dan ook een complete module. Die bestaat uit het kiezen van een goed onderwerp, afbakenen van een onderwerp en de boodschap die je een onderwerp wil laten overbrengen.

Wat voor soort column schrijf je?

Wat voor soort column schrijf je?

Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan de verschillende vormen waarbinnen je een goede column kunt schrijven. Dit is bijzonder prettige informatie waar ik mijn keuze vooral laat vallen op de brief. Ik schrijf nu eenmaal graag gericht aan iemand. Of dit nu een enkel persoon of een groep mensen betreft. Het is doorgaans ook wat ik doe bij het schrijven van blog artikelen. Dat maakt het schrijven voor mij immers een stuk leuker. Welke vorm bij jou past kun je dan ook absoluut ontdekken bij het volgen van deze geweldig leuke en leerzame cursus.

Maar na het onderwerp en soort column kiezen ben je er nog niet. Er zijn namelijk ook veel manieren hoe je een column kunt beginnen. Welke manier jij kiest is dus ook weer een kwestie van smaak. In de cursus lees je er alles over en worden 13 manieren om te beginnen omschreven. Dat lijkt veel maar het geeft ook aan dat je een column helemaal kunt vormen op de manier die bij je past. Van het onderwerp, soort column tot de manier hoe je eraan kunt beginnen. Reuze interessante informatie dus.

Beginnen met je column!

Beginnen met je column!

Als het voorgaande allemaal duidelijk is ben je aangekomen bij module 5 en kan het schrijven echt beginnen. Je hebt nu alle informatie om er echt werk van te maken. Dat is niet alleen prettig maar helpt je ook een compleet verhaal te schrijven. Die je ook weer zal bijschaven zoals in de cursus wordt verteld. Het bijschaven bestaat (uit ervaring) vooral uit het weglaten van minder interessante zaken. Die krakende vloer die je omschrijft klinkt misschien wel lekker. Maar moet er daadwerkelijk verteld worden dat deze ook van hout was? Even een eenvoudig voorbeeld dat iedere zin je uiteindelijk aan het denken kan zetten.

Wanneer het schrijven en bijschaven klaar is ben jij nog altijd aan het nadenken. Neem daar ook de tijd voor. Een column schrijf je uiteindelijk om iets te bereiken, mensen aan het denken of juist twijfelen te brengen. Maar te nimmer om mensen te kwetsen of beschadigen. Hoe hard een column ook kan zijn. Goed doorlezen en aanpassen waar nodig dus. Want je mag zeker kritisch zijn maar niet kwetsend.

Waarom jij de cursus columns schrijven moet kopen.

Waarom jij de cursus columns schrijven moet kopen.

Ik kan je natuurlijk tot niets verplichten. Maar ik kan je wel vertellen dat het absoluut een leuke, leerzame en goed te volgen cursus is. Je leert tijdens de cursus ook kritisch te zijn naar je schrijven, mening en manier van schrijven. Dat is wellicht de kracht achter de cursus columns schrijven. Ik denk als jij je schrijven echt wil verbeteren en ook de achterliggende gedachten en tips van de beste wil. Je met deze cursus echt geholpen bent en zeker nog jaren zal nagenieten van al de kennis. Want laten we eerlijk zijn dat deze cursus door niemand minder dan Luuk Koelman is bedacht, geschreven en dagelijks door vele studenten wordt gebruikt.

Ben jij benieuwd naar de cursus?

Neem dan eens een kijkje op de website van Luuk Koelman.

Ga naar de website van Luuk Koelman


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!