Bestaat adsense van Google nog steeds?

Een jaar of 10 geleden (misschien wel langer terug) ben ik begonnen met een website. Deze kreeg inkomsten vanuit Google Adsense. Een wonder dat dit zelfde programma nog altijd goed draait als je het mij vraagt. Om daadwerkelijk veel inkomsten te hebben moet je namelijk best wel veel bezoek en klandizie hebben. Maar anderzijds moet ik ook zeker niet te negatief doen. Het is voor starters op het internet absoluut een aanrader. Omdat je vrijwel direct wat inkomen hebt. 

Ik moest even graven maar dan heb ik wel hoeveel geld ik ooit met Adsense verdiende voor mij liggen. En schrik niet maar dat is een kleine 133 euro per week. Voor een ouderwetse html site met weinig anders dan ringtones absoluut veel lijkt mij. Samen zorgde mijn eenvoudige website met een kant-en-klaar ringtone code toen voor ruim 746 euro omzet per week.  

Het programma Google Adsense had Natuurlijk bijzonder veel mooie mogelijkheden. Maar voor deze tijd is affiliated marketing de beste keuze. Daar kun je nog altijd met de nodige inspanning het meeste mee verdienen. Ik vertel je er over in dit artikel. 

Loont het nog om Google Adsense te gebruiken? 

Om direct met de deur in huis te vallen gaat mijn voorkeur vooral uit naar affiliate marketing. Het is een verdienmodel waarvan je kunt zeggen wat je wil. Maar het werkt en is de manier om geld te verdienen. Soms tot wel honderden euro's per dag. Maar het kan absoluut lonend zijn om aan de slag te gaan met Google Adsense. 

Het programma Google Adsense heeft de afgelopen jaren ook niet stilgestaan en is steeds verder ontwikkeld. Het kan hierdoor nog jaren mee. En dat is ook voor jouw online business interessant. 

Wel is het bij Adense zo dat je website elke dag opnieuw bezoekers veel bezoekers moet hebben. Het klik percentage op banners en links is namelijk relatief laag. Lager dan wanneer je een product aan de hand van affiliate marketing zal aanbieden. Omdat de bezoekers die op je pagina komen minder gericht zijn en daardoor minder goed bij de op je website getoonde advertentie past. 

Wat zijn de voordelen van Google Adsense?

Het voordeel van Adsense is als je het mij vraagt de wijze waarop je geld kunt verdienen zonder teveel te investeren in content gericht op een campagne. Hoewel ik hier geen groot voorstander van ben is dit wel een voordeel die je kunt hebben en het overwegen waard.

Daarnaast kun je veel instellen als het om advertenties aankomt. Daardoor heb je als voordeel dat je er ook goed aan kunt verdienen ondanks dat het principe enigszins verouderd is. 

Wil je veel geld verdienen dan is het misschien goed om een ander verdienmodel te kiezen met meer kans van slagen en hogere verdiensten. 

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een professionele website maken?
* Krijg tot maar liefst 336 euro korting!